een eerste verslagje vanuit Zambia
Hallo allemaal,
'Hello, how are you? Fine thanks and you?' ( één van de begroetingen hier)
Hier alvast een eerste verslagje op men reisblog vanuit Zambia. Ik ben hier zondag goed toegekomen. Vluchten zijn goed geweest.
Twas wel een gedoe (heel lang wachten) voor een visum voor Zambia te vragen. Echt een super lange rij en toen het juist aan mij was, ging die vrouw juist stoppen. Een chance dat ze van haar collega nog even verder moest doen omdat de rij zo lang was. Toen ik buiten kwam aan de luchthaven stond Rabeccah me op te wachten. Even later kwam Lotte aan en zijn we samen naar Sunbird Guesthouse gereden. Het valt hier heel goed mee.
Maandag zijn we Livingstone wat gaan verkennen. Naar de winkel geweest en zo. Geld gaan wisselen. Rondleiding gehad. Livingstone is een heel fijn Afrikaans stadje! Fijn om er rond te lopen. De mensen zijn hier echt heel vriendelijk! veel lachende gezichten . Sommige mannen spreken je wel aan met Sweaty, Mama, Mzungu (blanke persoon).
Gisteren ben ik naar de Vicoriafalls geweest. Prachtig! Nu, er was wel veel mist zodat je ze niet helemaal kon zien. (omwille van het feit dat het regenseizoen is en er heel veel water is en in mist verdampt. Maar toch echt wauw! Toen we daar aan het rondlopen waren, wilden we een groepje bavianen passeren (en een foto nemen van één van hen mama met baby) Dit vonden ze echter niet zo fijn. Eerst namen er ene Lotte haar handtas vast en daarna kwam hij naar mij en wou hij mij bijten. Ik kon nog net op tijd men arm wegtrekken zodat hij maar een schram in mijn arm heeft aangebracht dus niet zo erg. Dus toch niet via die weg gegaan.
Vandaag ben ik in Livingstone nog wat inkopen gaan doen: water, koekskes,... voor de busrit van morgen.
In de namiddag ben ik met een gezin dat hier ook vrijwilligerswerk doet en in het guesthouse verblijft mee naar de Malotaschool (comunityschool) mogen rijden en daar wat rondgekeken. Je bent daar echt een bezienswaardigheid: een mzungu (blanke persoon - er komen daar geen toeristen en echt niet heel veel blanken) de kinderen willen je aanraken, vragen je wie je bent en spreken je ook metteen aan met teacher. Loes (vrijwilligster die er les geeft )en haar moeder waren er ook. (zij hadden het voorgesteld om eens te komen kijken). Leuk om te zien. Wel totale chaos!, geen structuur, niet genoeg klaslokalen voor iedereen zodat sommige klassen in de vm les hebben en andere in de nm. Op woe nm is het sport en was er een voetbalmatch dus daar ook naar gaan kijken. Wanneer er een ploeg scoorde: alle kinderen die voor die ploeg supporterden liepen al juichend het veld op.
Morgen vertrek om 5 uur naar Ngola met de bus waar Faith me komt ophalen. Ik zal daar zijn rond 18 uur.
Ik ga dan met haar mee en zal dan bij haar logeren en kennis maken met haar familie. Vrijdag gaat ze me rondleiden. En zaterdag gaan we door naar Kitwe waar ik me dan ga installeren in het guesthouse van het weeshuis.
En dan zal ik een van die dagen ook met mijn vrijwilligerswerk beginnen in het weeshuis.
Ik heb alvast echt het gevoel in Afrika te zijn. Ik vind het echt fijn om in Livingstone rond te wandelen, in de Malotacommunity rond te stappen op weg naar het voetbalveld, de school gezien te hebben,...
This hier ook echt warm rond de 30 graden. En deZambianen zeggen dat het niet eens hot is want dat is het hier zo tussen oktober en de december a januari dacht ik dan is hier 40 graden en meer. Ook 's nachts ist wel zweten want de ramen moeten ook toeblijven voor de muggen.
zo,
dit was het voor vandaag
Vele groetjes
Sofie
Hey,
Ik ben blij te lezen dat je het daar goed stelt.
Geniet er maar van, vanaf volgende week is het ook terug werken :-)
Groetjes
Sofieke, echt leuk dit alvast te lezen. Super. We blijven 't volgen. Groetjes! (En stuur maar wat zon en de hartelijkheid van de mensen daar, ook naar hier!)
Ben blij om wat nieuws van je te vernemen! Het is heel leuk dat we jouw avonturen kunnen volgen en dat het goed meevalt. Hier maar somber en grijs weer, dus geniet maar van het zonnetje!:-)
Fieke
Blij je te mogen lezen! Die aap wou je niet aanvallen, maar waarschijnlijk wou hij je innig omhelzen (soort zoekt soort :-))
Geniet maar van je laatste rustige dagen voor je met het echte werk begint.
Dikke knuff
XXX